Renovatie voor uw houten of parketvloer

Hulsbosch Parket renoveert alle soorten houten en parketvloeren

20 jaar
ervaring

Specialist in 
houtenvloeren

Uw vloer binnen 1 dag opgeleverd

Schades binnen één
week gerepareerd

Waarom kiest u voor een professional?

  • Jarenlange ervaring
  • Vakkundigheid en expertise
  • Professionele apparatuur
  • Bespaart u tijd en moeite 

Wanneer

moet uw vloer gerenoveerd worden?

• Waterschade

• Brandschade

• Hardnekkige vlekken

• Grote beschadigingen

Werkwijze bij het renoveren

van een houten vloer

Een vloerrenovatie is nodig wanneer uw houten of parketvloer schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld water- of brandschade. Er vlekken zijn gekomen door hondenplas of er andere beschadigingen zijn ontstaan, die niet met een onderhoudsbeurt hersteld kunnen worden.

Bij een renovatie worden, indien nodig delen van de vloer geheel vervangen. De beschadigde stukken vloer worden vakkundig verwijderd en verruild voor nieuwe stukken hout. Natuurlijk zorgen wij voor hetzelfde hout waaruit uw vloer bestaat. Voor de beschermlaag kiest u uit drie verschillende soorten afwerkingen: olie, wax of lak. Tegen een meerprijs verwijderen we alle plinten en brengen nieuwe plinten in dezelfde afwerking van uw vloer weer opnieuw aan.

Bij houten vloeren die verlijmd zijn aan de ondervloer kan in veel gevallen geen renovatie plaatsvinden en dient de gehele vloer te vervangen worden.

Verschillende soorten beschermlagen voor houten vloeren

Om uw houten of parketvloer te beschermen tegen vocht, vuil en beschadigingen is het van belang uw vloer te behandelen met een beschermlaag. Er zijn drie verschillende soorten beschermlagen, die uw vloer ook voorzien van glans, kleur en gebruiksgemak.

Olie wordt in een keer in de vloer gepoetst. Deze beschermlaag trekt helemaal in de vezel van het hout. Hierdoor behoudt de vloer haar natuurlijke uitstraling. Een voordeel van olie is dat het makkelijk bij te werken is bij een beschadiging of slijtage.

Was ligt op het hout en kan in mat of zijdeglans aangebracht worden. Was moet twee keer aangebracht worden voor het gewenste resultaat. Deze beschermlaag is ook gemakkelijk bij te werken bij een beschadiging of slijtage.

Lak is een sterke beschermlaag. De laag moet drie keer aangebracht worden en kan in mat, zijdeglans of hoogglans aangebracht worden. Een nadeel is dat een gelakte vloer niet zo makkelijk bij te werken is na een beschadiging. 

Wat kost een vloerrenovatie?

Iedere vloer is anders en geen beschadiging is hetzelfde, daarom hebben wij geen vastgestelde prijs voor het renoveren van vloeren. De prijs is afhankelijk van de houtsoort, de legvorm, de oppervlakte en de situatie.

Meer weten over het renoveren
van uw houten of parketvloer?

Op onze blog leest u nog veel meer over de renovatie van houten en parketvloeren.

Onderhoud van een geoliede parketvloer

Uw parketvloer geeft uw huis sfeer, de warme uitstraling van het hout zorgt ervoor dat uw huis aanvoelt als een thuis. Om uw parketvloer mooi te houden is het belangrijk om het hout regelmatig te voeden en te voorzien van onderhoud.

Vraag een offerte aan

Twijfelt u nog om uw vloer door een professional te laten onderhouden of renoveren? Hulsbosch Parket heeft al meer dan twintig jaar ervaring en specialistische kennis van hout. Wij hebben alle machines en vakkundigheid in huis om uw vloer te geven wat hij nodig heeft.