Onderhoud van uw houten of parketvloer

Hulsbosch Parket verzorgt klein en groot onderhoud voor alle soorten houten en parketvloeren

20 jaar
ervaring

Specialist in 
houtenvloeren

Uw vloer binnen 1 dag opgeleverd

Schades binnen één
week gerepareerd

Waarom u kiest voor een professional?


Twijfelt u nog om uw vloer door een professional te laten onderhouden? Hulsbosch Parket heeft al meer dan twintig jaar ervaring en specialistische kennis van hout. Wij hebben alle machines en vakkundigheid in huis om u te adviseren en uw vloer te geven wat hij nodig heeft. U bespaart een hoop tijd en u weet zeker dat uw vloer met zorg, aandacht en professionaliteit behandeld wordt.

Gratis onderhoudsbeurt

Laat uw vloer door ons onderhouden en we komen na een jaar terug voor een gratis behandeling.

*Dit geldt alleen voor vloeren die geolied zijn met de standaard olie die wij gebruiken.

Deep cleaning

voor uw houten vloer

• Bij slijtage

• Bij kleurverschillen

• Na een verbouwing

• Onderhoudsvriendelijker maken

Uw houten of parketvloer heeft een kleine onderhoudsbeurt nodig wanneer u bijvoorbeeld slijtage wilt verhelpen, kleurverschillen door zonlicht wilt corrigeren of wanneer er na een verbouwing een ‘witte waas’ over de vloer blijft hangen. Ook kan een onderhoudsbeurt helpen bij het onderhoudsvriendelijker maken van de vloer.

Bij een kleine onderhoudsbeurt ruwen we de vloer licht op en maken hem stofvrij. We werken hem af met een beschermlaag naar keuze. Tegen een meerprijs halen we uw platte plinten eraf en zetten na de afwerking nieuwe plinten met de juiste beschermlaag er weer op.

“Wij raden aan om uw vloer iedere drie jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven. Heeft u huisdieren of kinderen? Dan slijt uw vloer sneller en adviseren wij om ieder jaar een kleine beurt te verrichten.”

Grote onderhoudsbeurt

voor uw houten vloer

• Bij krassen

• Bij deuken

• Na vlekken

• Na tien jaar

Krassen of deuken in uw houten of parketvloer? Dan is uw vloer toe aan een grote onderhoudsbeurt. Het verplaatsen van meubels, het laten vallen van spullen en steentjes onder schoenen veroorzaken kleine deukjes en krassen op houten en parketvloeren. Dit is bijna niet te voorkomen, maar wel te verhelpen.

Bij een grote onderhoudsbeurt schuren we alle oneffenheden weg, daarna reinigen we de vloer en polijsten we hem. We werken de vloer af met een beschermlaag naar keuze. Tegen een meerprijs halen we uw plinten eraf en zetten nieuwe plinten met dezelfde afwerking er weer op.

“Wij raden u aan om uw houten of parketvloer om de tien jaar een grote onderhoudsbeurt te geven. Zo gaan uw vloeren een leven lang mee. ”

Verschillende soorten beschermlagen voor houten vloeren

Om uw houten of parketvloer te beschermen tegen vocht, vuil en beschadigingen is het van belang uw vloer te behandelen met een beschermlaag. Er zijn drie verschillende soorten beschermlagen, die uw vloer ook voorzien van glans, kleur en gebruiksgemak.

Olie wordt in een keer in de vloer gepoetst. Deze beschermlaag trekt helemaal in de vezel van het hout. Hierdoor behoudt de vloer haar natuurlijke uitstraling. Een voordeel van olie is dat het makkelijk bij te werken is bij een beschadiging of slijtage.

Was ligt op het hout en kan in mat of zijdeglans aangebracht worden. Was moet twee keer aangebracht worden voor het gewenste resultaat. Deze beschermlaag is ook gemakkelijk bij te werken bij een beschadiging of slijtage.

Lak is een sterke beschermlaag. De laag moet drie keer aangebracht worden en kan in mat, zijdeglans of hoogglans aangebracht worden. Een nadeel is dat een gelakte vloer niet zo makkelijk bij te werken is na een beschadiging. 

Wat kost onderhoud van uw houten vloer?

Olie

€ 27,50/m2 


Glans
Mat
Aantal lagen
1
Sterkte
***
Gemak bijwerken
*****

Was

€ 29/m2 


Glans
Mat/zijdeglans
Aantal lagen
2
Sterkte
***
Gemak bijwerken
*****

Lak

€ 37/m2 


Glans
Mat/zijdeglans/hoogglans
Aantal lagen
3
Sterkte
*****
Gemak bijwerken
*

Meer weten over het onderhoud van uw houten of parketvloer?

Onderhoud van een geoliede parketvloer

Uw parketvloer geeft uw huis sfeer, de warme uitstraling van het hout zorgt ervoor dat uw huis aanvoelt als een thuis. Om uw parketvloer mooi te houden is het belangrijk om het hout regelmatig te voeden en te voorzien van onderhoud.

Vraag een offerte aan

Twijfelt u nog om uw vloer door een professional te laten onderhouden of renoveren? Hulsbosch Parket heeft al meer dan twintig jaar ervaring en specialistische kennis van hout. Wij hebben alle machines en vakkundigheid in huis om uw vloer te geven wat hij nodig heeft.